PA3FKN tijdens de PACC 2007


Home

PA3FKN
De contestgroep PA3FKN deed in 2007 voor de eerste keer mee aan de PACC-contest vanaf Ameland.
De groep bestond dit eerste jaar uit 6 man. Er werd meegedaan in de klasse "multi-operator/single transceiver".

Crew
PAoBVD, Bote
PA3DDJ, Wietse
PA3FAL, Berend
PA3FKN, Eric
PE1OLM, Gialt
PE1PKR, Peter

Verslag
Onderstaand verslag én foto's van Amelands freelance-reporter en fotograaf Jan van Os werd gepubliceerd op de website www.janvanosameland.nl.
Zendamateurs actief vanaf Ameland - 10 februari 2007

Een 6-tal zendamateurs van de Friese Radio Amateur Groep hebben hun bivak opgeslagen op Ameland om vanaf hier een zendmarathon van 24 uur te houden en met zoveel mogelijk landen in de wereld contact te leggen. Deze marathon is een jaarlijkse wedstrijd voor zendamateurs in Nederland om in een tijdbestek van 24 uur contact te krijgen met zendamateurs in de rest van de wereld. In Nederland doen er ongeveer een 300 amateurs mee aan deze wedstrijd, sommigen in groepjes en ook als éénling.
Op het moment dat er met een andere zender, radioamateur, contact is gelegd wordt het geregistreerd op de pc, in dit geval de laptop, dit ter controle van de wedstrijdleiding. Hoe meer verschillende landen waar ze contact mee krijgen hoe hoger de score wordt in de wedstrijd. Mocht men contact krijgen met een bepaald land en dat lukt niet door andere deelnemers dan zijn er extra punten te verdienen.

Waarom op Ameland?

Normaal zijn ze gestationeerd in Leeuwarden maar om zoveel mogelijk storing te voorkomen door gebouwen, elektriciteitsmasten en dergelijke, daarom zijn ze uitgeweken naar ons eiland daar hier eigenlijk alles storingvrij is. Ook het plaatsen van de antennes is van belang en op kleigrond is de ontvangst en het zenden nog beter dan zandgrond, daarom is de rondweg in Nes uitgekozen voor de opstelling van de antennes.
Er wordt geprobeerd om in gesproken woord en met morse contact te leggen met collega zendamateurs. Zaterdagavond, halverwege de marathon was er contact geweest met zo'n 80 verschillende landen. In de loop van de nacht zou men proberen contact te leggen met o.a. Japan en meerdere landen in dit Aziatische deel van de wereld.

Bron: www.janvanosameland.nl/zendamateurs-10-02-07.htm


PA3DDJ: foto's van 2007

http://gallerij.pa3fkn.nl/#2


Home    

© PA3DAT 2007       Email: aloys@pe3v.nl       Admin