PACC Contest Groep PA3FKN

Home | Verslag | Crew | Locatie | Antennes

PA3FKN in de PACC-contest 2011
Het zijn drukke tijden bij PA3FKN. Vooruitlopend op de PACC 2011 heeft een deel van de groep meegedaan aan de CQ Worldwide Contest op 160 meter. Voor die gelegenheid werd de grote vertical, meer dan 30 meter hoog, vast opgezet. Die kon dan ook mooi blijven staan voor de PACC, twee weken later.
Een goed idee, maar de storm van afgelopen weekend dacht er anders over. De schade valt mee: een afgebroken spiderbeam-hengel en wat aluminium. Gelukkig hebben we daar nog wat voorraad van!

De voorbereiding
We doen weer mee in de klasse "multi-operator/multi transceiver ", dus we zijn in de lucht met zes zendontvangers tegelijk. Dat betekent alles in zesvoud: niet alleen zendontvangers maar ook eindtrappen, filters, computers, beeldschermen én tafels. Die tafels waren nog wel een probleem, maar gelukkig hebben we als groep 6 professionele kantoortafels op de kop kunnen tikken! Restte alleen de vraag: passen die in de woonkamer/shack van de boerderij? Nou, nét!

Antennes
We hebben het dit jaar een ietsje bescheidener gehouden als in het afgelopen jaar. Voor 40, 80 en 160 meter een combinatie van 1/4-golf verticals en (breedbandige) dipolen. Het aantal Beverages, zeer lange draden bedoeld voor een rustige en gerichte ontvangst, hebben we uitgebreid. Voor de 10, 15 en 20 meter band gebruiken we onze 3-elements monobanders op ca. 18 tot 20 meter hoogte, in combinatie met verticals.

De wedstrijd
We zijn om 13.00 uur lokale tijd van start gegaan op alle 6 banden, en tot nu toe gaat het perfect! De tussenscores zijn hoger dan die van vorig jaar, ook door een groter aantal multipliers (verschillende landen). Op 10 en 15 meter gaat het ook niet slecht, maar de condities kunnen natuurlijk altijd beter. Toch werken we zonder problemen noord- en zuid-Amerika en Azië. Er staan al weer de nodige Japanners in het log.

Gastoperators / nieuwe leden
Dit jaar hebben we versterking gevonden in de persoon van Rinze, PC5A, een uitstekende telegrafist. Ook André PD1ALW is enthousiast van de partij alsmede Anton PC1A, die ervaring heeft opgedaan bij de concurrentie! ;-)

Tot ziens tijdens de contest?
Bedankt voor het bezoeken van onze website, tot in de PACC Contest 2011!


Home | Verslag | Crew | Locatie | Antennes

© PA3DAT 2007 - 2011       Email: aloys@pe3v.nl       Admin